Termeni si conditii

  1. Introducere

  Navigarea, culegerea informațiilor și efectuarea unei Comenzi reprezintă acordul Cumpărătorului/Utilizatorului cu Termenii și Condițiile (acest document) afișate pe acest Site. Dacă oricare dintre clauzele de mai jos va fi gasită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

  MaDIA – este denumirea comercială și marcă înregistrată a S.C. MADIA NATURALIS S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Bucuresti, România, str. Anastasie Panu nr.20, sc.1, ap.30, cest.3, cp. 031166, având număr de ordine în Registrul Comerțului J40/19160/2017, cod unic de înregistrare fiscală RO38492890.

  Site – domeniul www.madia-naturalis.ro si subdomeniile acestuia.

  Vânzător – MaDIA, S.C. MaDIA Naturalis S.R.L.

  Cumpărător – persoană fizică sau juridică care își face un cont în Site și efectuează o Comandă.

  Comandă – Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului sau prin e-mail, intenția sa de a achizitiona bunuri și servicii de pe Site.

  Cont – secțiunea din Site (formată dintr-o adresă de e-mail, o parolă, numele/denumirea, datele și adresele de livrare și facturare, comenzile efectuate) care permite Cumpărătorului transmiterea comenzilor.

  Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care navighează și culege informații de pe acest Site sau care se înregistrează pe acest Site prin finalizarea procesului de creare a contului, astfel, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din secțiunea Termeni și condiții.

  1. Documente contractuale

  2.1 Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site sau prin transmiterea unei Comenzi telefonice, prin email ori prin fax, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare -telefonic, online sau email- prin care Vânzatorul își derulează operațiunile comerciale.

  2.2 Notificarea primită de către Cumpărător după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. Această notificare se face fie electronic, printr-un email trimis automat de către site, fie telefonic.

  2.3 Vânzatorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea bunurilor și/sau serviciilor din Comandă, pentru motive justificate. În acest caz, va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

  2.4 Factura constituie contract de vânzare-cumpărare conform legislației în vigoare.

  2.5 Contractul de vânzare-cumpărare se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul în care comanda este plătită integral și primită de Cumpărător.

  1. Răspundere

  3.1 Vanzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea bunurilor achiziționate.

  3.2 Prin crearea unui Cont și/sau prin utilizarea Site-ului și/sau prin plasarea unei Comenzi, Utilizatorul/Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului. Ulterior creării Contului, utilizarea Site-ului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului.

  3.3 Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către S.C. MaDIA Naturalis S.R.L., aceștia fiind opozabili Cumpărătorilor și Utilizatorilor de la data afișării in Site. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Site la finalizarea Comenzii.

  3.4 Informațiile furnizate prin acest Site și prin intermediul comunicărilor scrise ori verbale între Cumpărător și Vânzător, se obțin din surse considerate valabile și de încredere, sunt corecte şi complete în limita cunoștințelor noastre dar nu au caracter exhaustiv, exactitatea lor nu poate fi garantată. S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. nu-și asumă responsabilitatea pentru informațiile incomplete sau eventualele erori apărute în Site, dar se străduieşte în permanență să corecteze și să completeze informațiile prezentate. Informațiile folosite pentru descrierea bunurilor și/sau a serviciilor disponibile pe Site nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

  3.5 În cazul în care anumite bunuri sau servicii sunt listate la preț eronat pe Site, S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica sau de a anula orice Comandă care conține astfel de bunuri/servicii. În cazul în care Comanda este plătită, S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. va returna suma în contul Cumpărătorului. S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. își rezervă dreptul de a corecta erorile de sistem sau prețuri afișate eronat, neintenționat. Din cauza fluctuațiilor specifice pieței, prețurile produselor pot fi modificate fără preaviz. Deși ne străduim pentru precizie în afișarea tuturor informațiilor de pe Site, descoperim uneori greșeli. În aceste cazuri rare, ne rezervăm cu respect dreptul de a anula o Comandă sau elimina un articol problematic din Comandă.

  3.6 S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. nu va fi răspunzător pentru erori și inexactități tehnice apărute pe Site, erori dactilografice, documentație, ilustrații sau imagini eronate. Informațiile prezentate pe Site sunt actualizate periodic, îmbunătățiri și/sau modificări pot fi efectuate în orice moment.

  3.7 În orice moment, S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. își rezervă dreptul, fără a notifica în prealabil Utilizatorul și Cumărătorul, de a modifica politicile, Termenii și Condițiile, de a corecta orice erori care apar în Site sau în cadrul comunicărilor electronice/verbale.

  1. Declinarea răspunderii și utilizarea produselor

  4.1 S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. depune eforturi pentru a descrie produsele cât mai exact și explicit dar nu poate garanta acuratețea sau caracterul complet al informațiilor care sunt furnizate prin intermediul Site-ului, blogului, rețelor sociale, a convorbirilor telefonice sau a corespondenței purtate prin e-mail. Cade în sarcina Cumpărătorului de a cerceta modul adecvat de utilizare și informațiile de siguranță pentru fiecare produs pe care intenționează să-l comande, inclusiv toate reglementările legislative în vigoare pentru utilizarea corectă și eventual vânzarea produselor achiziționate sau fabricate cu produsele achiziționate.

  4.2 S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. este un producator artisanal de săpunuri, detergent, produse cosmetice și produse utilizate în îngrijirea pielii și părului, aromaterapie, masaj, produse spa, fabricarea de lumânări, parfumur. Deși o parte din produsele puse în vânzare au grad alimentar, S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. nu le comercializează pentru consum sau pentru utilizarea în produsele alimentare.

  4.3 Conținutul Site-ului, a materialelor publicate pe rețele sociale sau tipărite, conversațiile telefonice sau corespondența prin e-mail nu sunt destinate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală.

  4.4 Persoanele fizice sau juridice care intenționează să comande bunuri de la S.C. MaDIA Naturalis S.R.L., trebuie să îşi exercite judecata lor independentă în determinarea oportunității achizitiei acestora pentru un anumit scop sau utilizare. Utilizarea produselor nu presupune garanţie explicită sau implicită, pentru a obține efecte sau rezultate dorite.

  4.5 Cumpărătorul ar trebui să achiziționeze bunuri de la S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. înțelegând clar că acestea nu sunt destinate și nu ar trebui să fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afecțiune medicală sau boală. Informațiile despre produse și indicațiile privind utilizarea produselor sunt puse la dispoziție și publicate doar pentru scopuri educaționale, nu acoperă toate modalitățile de utilizare, toate măsurile de precauție, toate posibilele interacțiuni, incompatibilități sau efecte adverse. Aceste informații nu ar trebui să fie folosite ca un substitut pentru consultul medical și nu ar trebui cumpărate sau administrate pentru a trata afecțiuni medicale sau boli.

  4.6 Cumpărătorul – persoană fizică autorizată, întreprindere individulă, asociație familială sau orice altă persoană juridică – care utilizează bunurile achiziționate de la S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. pentru fabricarea unor produse cu scopul de a le valorifica prin vânzare, este singurul responsabil pentru respectarea tuturor legilor şi regulamentelor aplicabile de fabricație și comercializare. Ca în orice proces de producţie, este recomandată fabricarea unor loturi mici pentru evaluare, analiză și testare, înainte de a porni fabricarea de loturi comerciale complete.

  4.7 Prin achiziționarea și utilizarea bunurilor vândute de S.C. MaDIA Naturalis S.R.L., Cumpărătorul trebuie să se asigure că deține cunoștințele necesare despre condițiile de siguranță, depozitarea și utilizarea adecvată a acestora. Cumpărătorul este de acord să inspecteze cu atenție toate bunurile primite și să raporteze orice probleme în cel mai scurt timp. Cumpărătorul este de acord că nu va face Vânzătorul responsabil pentru orice probleme care apar de la depozitarea și utilizarea bunurilor achiziționate. Cumpărătorul își asumă responsabilitatea pentru produsele pe care le fabrică și/sau vinde, folosind bunurile și serviciile Vânzătorului.

  1. Politica de prețuri

  S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. este un furnizor cu ridicata de materii prime cosmetice și produse asociate. Toate prețurile listate pe Site sunt prețuri en-gros. Cu scopul de a servi cumpărătorul, fie că este consumator casnic, pasionat de cosmetica handmade, artizan sau producător, ne-am structurat prețurile astfel încât să întâmpinăm așteptările și necesarul fiecăruia.

  Majoritatea produselor sunt oferite într-o varietate de cantități și volume pentru a vă permite să cumpărați atât de mult sau cât de puțin aveți nevoie. Achiziționând în volum mai mare, obțineți prețuri mai bune.

  Politica de aprovizionare și buna relație cu furnizorii din întreaga lume ne ajută să oferim cele mai bune produse la prețuri corecte, competitive.

  Prețurile afișate pe Site sunt cele mai mici prețuri pe care le putem oferi pentru fiecare produs la volumul indicat. Dacă sunteți interesat de a primi prețuri pentru volume mai mari decât cele prezentate pe site, vă rugăm să ne contactați prin e-mail sales@madia-naturalis.ro  sau prin rubrica de contact.

  Toate prețurile afișate în Site în varianta pe limba română sunt exprimate în lei (RON) și includ TVA. Prețurile nu includ taxele de transport. Taxele de transport sunt calculate de sistemul site-ului și vor fi afişate la finalizarea comenzii.

  Programul de Discounturi
  În plus față de structura noastră de prețuri descrisă mai sus, Cumpărătorul obține în mod automat o reducere între 3 și 7% în funcție de valoarea totală a produselor comandate. Valoarea discountului se calculează şi este afişată în coşul de cumpărături, astfel:

  • transport gratuit pentru o comandă produse în valoare totală de 250 lei
  • 3% discount pentru o comandă produse în valoare totală de 300 lei
  • 5% discount pentru o comandă produse în valoare totală de 1000 lei
  • 7% discount pentru o comandă produse în valoare totală de 2500 lei

  Discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt neaparat cumulative. De regulă, se aplică reducerea cu valoarea cea mai mare. Toate promoțiile și reducerile de preț prezente în Site sunt valabile în limita stocului.

  Alte modalități de economisire:
  Oferim transport gratuit în funcție de valoarea comenzii, detalii la Articolul nr.7 de mai jos.
  Vizitați secțiunea site-ului cu Surplus, Promo și Sale, unde se listează produse cu prețuri reduse.
  Abonați-vă la Newsletter-ul nostru pentru a primi oferte speciale și informații despre oportunități exclusive.

  1. Comanda

  6.1 Valoarea minimă a unei Comenzi este de 50 lei (fără taxa de transport) care s-a stabilit pentru a putea funcționa în mod eficient, fiind un pas necesar pentru a oferi cele mai bune prețuri en-gros.

  6.2 Produsele oferite spre vânzare pe Site sunt noi și sunt însoțite de documente în conformitate cu legislația în vigoare.

  6.3 Comenzile pot fi efectuate telefonic, prin fax sau email, recomandăm însă efectuarea comenzilor online pe Site.

  6.4 Cumpărătorul trebuie să se asigure că a efectuat corect Comanda și a furnizat date complete, deoarece modificarea ulterioară se poate efectua doar în anumite condiții (detalii în paragraful 6.9).

  6.5 Pentru produsele lipsă din stoc nu se pot efectua comenzi și Vânzătorul nu poate garanta prețul de vânzare afișat pe Site. Disponibilitatea stocului este afișată în timp real pe Site și se poate modifica oricând pe parcursul efectuării unei comenzi.

  6.6 Cumpărătorul este notificat în cazul în care un produs lipsește din Comandă. Dacă în termen de 2 zile lucrătoare Cumpărătorul nu dă un răspuns sau nu poate fi contactat telefonic, Comanda va fi expediată ca atare. Produsul lipsă va trebui comandat din nou, Vânzătorul nu îl va expedia ulterior în mod automat.

  6.7 Cumpărătorul trebuie să verifice Comanda primită și să notifice Vânzătorul în termen de cel mult 3 zile în cazul în care a constatat diferențe sau erori. Notificările trimise după acest termen, nu vor fi luate în considerare.

  6.8 S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. își rezervă dreptul de a-și selecta clienții/cumpărătorii. Pentru motive justificate, S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. își rezervă dreptul de a restricționa accesul Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi sau la unele din modalitățile de plată/livrare ori de a refuza onorarea unei comenzi, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau activității Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel S.C. MaDIA Naturalis S.R.L..

  6.9 Modificarea unei comenzi
  S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. lucrează cu un sistem automatizat de coletare și se procesează rapid, astfel, Comanda unui Cumpărător poate fi modificată la cerere în termen de cel mult 1 oră de la efectuarea comenzii în timpul programului de lucru sau oricând în afara programului de lucru, până la ora 8:00 din următoarea zi lucrătoare. Cumpărătorul poate transmite cererea de modificare a unei Comenzi prin telefon sau email.

  • în cazul în care o Comandă este este deja împachetată (status ”Colet pregătit”): pentru modificarea comenzii se va aplica o taxă de 10 lei, ce acoperă costurile de reambalare și refacturare;
  • în cazul în care o Comandă este în curs de expediere (status ”Expediat”): nu este posibilă modificarea unei comenzi care se află deja la curier sau la transportator;
  • orice adăugare de produse la o Comandă care a este deja împachetată sau expediată, va fi tratată exclusiv ca o comandă nouă, cu toate liniile directoare aplicabile, fără legătură cu comanda precedentă;
  • în cazul în care Cumpărătorul efectuează mai multe comenzi ce urmează a fi prelucrate în aceeași zi: Cumpărătorul trebuie să solicite expres cumularea acestor comenzi, în caz contrar, Vânzătorul va prelucra și expedia comenzile individual.

  6.10 Renunțarea la comandă

  • în cazul în care comanda a fost plătită, fără a fi expediată: pentru anularea unei comenzi a cărei contravaloare a fost deja achitată, Vânzătorul va percepe o taxă de re-stocare de 10 lei, care se va scădea din suma care va fi returnată către Cumpărător;
  • în cazul în care comanda a fost plătită și expediată: o astfel de comandă nu se poate anula; dacă preluarea de către Cumpărător este refuzată, Vânzătorul va percepe o taxă de re-stocare de 10 lei și întregul cost al transportului de retur;
  • în cazul în care comanda nu a fost plătită dar a fost expediată: o astfel de comandă nu se poate anula; dacă ridicarea unui colet este refuzată, Cumpărătorul va suporta taxa de re-stocare de 10 lei precum și întregul cost al transportului de retur;
  • în cazul în care comanda nu a fost plătită și nici expediată: renunțarea se poate face telefonic sau prin email; nu se percepe nicio taxă.
  1. Livrare

  7.1 Livrarea este gratuită pe întreg teritoriul României pentru o Comandă de produse cu valoarea de cel puțin 250 lei, exclusiv taxa de transport. Dacă valoarea comenzii este mai mică de 250 lei, costul livrării (taxa de transport) va fi specificata in comanda si este calculate in functie de greutatea si dimensiunile coletului 14 lei.

  7.2 Livrarea se efectuează în mod implicit prin servicii de curierat rapid prin reteaua Fan Courier Express. Taxa de transport este valabilă pentru orice localitate din România. Livrările se efectuează de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00

  7.3 În cazul în care Cumpărătorul nu este găsit la adresa specificată în Comandă, curierul/transportatorul va apela Cumpărătorul prin telefon sau va reveni încă o dată la adresă. Dacă nu s-a putut livra Comanda la Cumpărător, coletul va fi returnat la Vânzător în termen de câteva zile.

  7.4 Pentru comenzi mai grele sau mai mari, S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. își rezervă dreptul de a le expedia cu transport rutier în regim de grupaj. S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. își rezervă dreptul de a aplica sau modifica taxa de transport, dar în cazul în care este necesar acest lucru, Cumpărătorul va fi contactat pentru aprobare înainte de procesarea Comenzii. Metode alternative de transport nu sunt disponibile la cerere.

  7.5 Agenții de curierat și transport marfă nu asigură reglarea temperaturii în funcție de sezon în vehiculele de transport. Acest lucru nu va afecta integritatea produsului. Este indicat ca în perioada în care temperaturile exterioare sunt extreme, anumite produse să fie păstrate la temperatura camerei pentru 24 de ore, și eventual amestecate, ca să-și recapete consistența.

  7.6 S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze expedierea Comenzii dacă aceasta nu poate fi onorată din motive independente de S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. care includ: incendii, explozii, inundaţii, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, război, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră conform uzanțelor legii românești. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. față de Cumpărător în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare, este valoarea sumei încasate de S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. de la Cumpărător.

  1. Plată

  8.1 Modalități de plată pentru comenzile din România

  • comanda în valoare de cel mult 1000 lei poate fi plătită prin ramburs, transfer bancar sau online cu cardul
  • comanda cu valoare de peste între 1001 lei poate fi plătită prin transfer bancar

  Plata la termen este disponibilă pentru Cumpărătorul cu care Vânzătorul a încheiat un contract de colaborare, conform prevederilor contractuale.

  1. Dreptul de retragere

  Conform legislației în vigoare, retragerea din contract este aplicabilă doar consumatorului persoană fizică.

  Consumatorul (cumpărătorul) are dreptul de a se retrage din contract, fără a fi nevoit să precizeze motivele și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intră Cumpărătorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de Cumpărător, în posesia fizică a produselor.

  Nu pot fi retrase contractele care au ca obiect furnizarea de categorii de produse enumerate de art.16 din O.U.G Nr.34/2014, printre care:
  – furnizarea de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care profesionistul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
  – furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
  – furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  – furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator.

  Pentru a-și exercita dreptul de retragere, Cumpărătorul trebuie să informeze Vânzătorul înainte de expirarea perioadei de retragere, cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. În acest scop, se poate folosi și modelul de retragere alăturat:

  DESCARCAREE FORMULAR DE RETURNARE

  Vânzătorul va rambursa Cumpărătorului costul produselor, inclusiv costurile livrării în cazul în care se returnează întreaga comandă (retragere totală) și exclusiv costul livrării în cazul în care se returnează doar o parte din comandă (retragere parțială), nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din prezentul contract. Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data la care primește înapoi produsele sau până la momentul la care a primit dovada de la Cumpărător că acesta a trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

  Suma va fi returnată după cum urmează:
  -pentru Comenzile achitate cu Op sau Ramburs- prin virament bancar în contul Cumpărătorului.

  Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care le-au însoțit, ambalate corespunzător pentru protecția pe durata transportului. Costurile returnării vor fi suportate de Cumpărător. Returnarea se va face prin aceeași metodă de transport prin care Cumpărătorului i s-au livrat produsele, sau prin altă metodă aleasă de comun acord. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc., și care nu pot fi repuse în vânzare.

  1. Politica de returnare

  10.1 Cumpărătorul trebuie să verifice Comanda primită și să notifice Vânzătorul în termen de cel mult 3 zile în cazul în care a constatat diferențe, erori sau neconformități. Notificările trimise după acest termen, nu vor fi luate în considerare.

  10.2 Orice returnare de produs necesită obținerea unui număr RMA, pe care Cumpărătorul trebuie să-l solicite Vânzătorului. Acest număr RMA trebuie trecut în mod clar pe exteriorul coletului/cutiei în care se returnează produsul. Fără acest marcaj, preluarea poate fi refuzată de către Vânzător.

  10.3 Se pot returna produse neconforme cu specificațiile de pe Site în momentul cumpărării, produse trimise greșit de către Vânzător sau la alt volum decât cel comandat de Cumpărător. Nu se pot returna produse folosite sau seturi incomplete. Costul returnării este suportat de Vânzător.

  10.4 Se pot returna produse doar din motivele enumerate în paragraful 10.3 sau cele care întrunesc condițiile de la Articolul 9.

  10.5 Produsele returnate din cauza unor probleme de calitate vor fi inspectate de Vânzător pe baza procedurilor interne. Dacă Vânzătorul nu constată probleme de calitate, rambursarea sau compenasarea nu va fi acceptată.

  10.6 Înlocuirea produselor returnate sau rambursarea valorii acestora se va efectua în termen de 14 zile lucrătoare, conform celor din paragraful 9.

  1. Reclamații

  Toate reclamaţiile referitoare la lipsuri din colet, neconformitate produse, erori de facturare, alte produse primite decât cele comandate, Cumpărătorul trebuie să le efectueze în termen de 3 zile de la primirea produselor. Reclamaţiile primite după această perioadă, nu vor fi luate în considerare.

  Pentru returnarea produselor se vor lua în considerare condițiile enumerate în Articolul 9 și 10.

  Pentru înregistrarea orcărei reclamații este necesar să se completeze formularul de reclamaţii care va fi trimis de Cumpărător prin email către Vânzător.

  DESCARE FORMULAR DE RECLAMATII

  Dacă nu aveţi posibilitatea să descărcaţi şi să completaţi formularul de reclamații, puteţi să ne contactaţi telefonic iar un operator S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. va prelua datele comunicate de dvs. pentru a completa formularul.

  De reținut:
  – anumite produse presupun condiţii de păstrare specifice, astfel, reclamaţii ulterioare de calitate nu pot fi primite şi compensate, având în vedere lipsa controlului nostru pentru condiţiile de păstrare și manipulare;
  – unele produse prezintă în mod natural sedimente, aglomerări sau un miros mai puțin agreabil. Aceste aspecte nu constituie probleme de calitate, iar înainte de a le reclama vă rugăm să citiţi fişa produsului unde sunt specificate aceste caracteristici.

  1. Condiții de garanție

  12.1 Aparatele electronice și alte Bunuri care beneficiază de garanție pe baza certificatului de garanție, care nu sunt conforme specificațiilor de pe Site în momentul efectuării Comenzii, sunt nefuncționale sau prezintă vicii de fabricație, se pot returna fără implicarea unor costuri suplimentare din partea Cumpărătorului, în urma unei notificări scrise în termen de 3 zile de la primirea lor, în care se va specifica natura lipsei de conformitate. Cumpărătorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia cu unul conform. Dacă Vânzătorul nu poate înlocui produsul cu unul conform, va restitui contravaloarea acestuia.

  12.2 Condițiile de garanție sunt în conformitate cu legislația în vigoare. Pentru Bunurile din Comandă care beneficiază de garanție în baza certificatelor de garanție emise de Vânzător și care se defectează în termenul de garanție este necesară returnarea produsului defect împreună cu copie de pe factură și certificatul de garanție. În cazul in care produsele ajung la Vânzător neînsotite de aceste documente, soluţionarea problemei de garanţie nu este posibilă. Costul transportului produselor de la Cumpărător către Vânzător revine în sarcina Cumpărătorului iar de la Vânzător către Cumpărător revine Vânzătorului.

  12.3 Nu fac obiectul garanției produsele care prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse, etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepartate sau modificate, produsele utilizate în condiții neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea directă a substanțelor chimice etc.), setări și instalări incorecte, surse defecte, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor, intervenția mecanică asupra produselor.

  12.4 Având în vedere prevederile O.U.G 195/2005 referitoare la protecția mediului și O.U.G. 5/2015 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), consumatorii au obligația să nu elimine DEEE ca deșeuri municipale nesortate și să le colecteze selectiv. Simbolul (pictograma) care indică faptul că echipamentele electrice și electronice nu trebuie amestecate cu deșeuri menajere și că acestea fac obiectul unei colectări separate reprezină o pubelă cu roți barată cu două linii în formă de X.

  1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

  13.1 Această declarație de confidențialitate vă informează cu privire la modul în care vă gestionăm datele personale și drepturile dumneavoastră de confidențialitate.
  Protecția, colectarea, prelucrarea și utilizarea datelor dvs. în conformitate cu legislația aplicabilă reprezintă aspecte importante pentru noi în scopul de a asigura confidențialitatea datelor. Pentru a vă simți în siguranță cu ocazia vizitării magazinului nostru online (website), ne angajăm să respectăm cu strictețe dispozițiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, și ale Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR, Regulament (UE) 2016/679).
  În cazul în care doriți să vă retrageți aprobarea, vă rugam să ne trimiteți o notificare de retragere în scris sau prin e-mail sales@madia-naturalis.ro folosind datele de contact.
  Această prevedere nu se aplică în cazul stocării cookie-urilor. Vă rugăm să luați în considerare secțiunea privind cookie-urile.
  Datele dvs. cu caracter personal pe care le stocăm și le prelucrăm sunt în principiu colectate direct de la Dvs. și nu de la terțe părți. În măsura în care colectăm date personale în contextul procesării comenzilor, transferul se face în formă criptată Secure Sockets Layer (SSL).
  Vom transfera datele dvs. personale către terțe părți sau le vom transmite către acestea, sau acestea le vor transmite către noi, dacă acest lucru vă fi necesar în vederea îndeplinirii contractului sau în scop de facturare și livrare a comenzilor, ori dacă v-ați exprimat acordul expres în acest sens.

  13.2 Drepturile clienților și utilizatorilor
  Conform legiilor privind Protecția Datelor și Regulamentului General privind Protecția Datelor, clienții noștri au, printre altele, următoarele drepturi:
  – Dreptul de a solicita acces la datele sale cu caracter personal;
  – Dreptul de a solicita rectificarea sau ștergerea datelor sale cu caracter personal sau restricționarea prelucrării acestora;
  – Dreptul de a retrage consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea operațiunii de prelucrare pe baza consimțământului acordat înainte de retragerea acestuia;
  – Dreptul de a se opune prelucrării;
  – Dreptul la portabilitatea datelor;
  – Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere.

  Datele dvs. personale vor fi șterse la solicitarea dvs., dacă ați transmis o cerere de ștergere, însă ștergerea vă fi posibilă numai dacă obligațiile legale de păstrare nu împiedică o astfel de ștergere, în situația în care datele nu mai sunt necesare atingerii scopului stocării acestora sau dacă stocarea acestora nu este permisă din alte motive. Cu toate acestea, această prevedere nu se aplică datelor solicitate pentru procesarea comenzii dvs. și datelor aferente comenzilor care vor fi arhivate pentru motive fiscale. După primirea solicitării dvs. nu vom mai utiliza, prelucra sau transmite datele respective în alte scopuri decât prelucrarea comenzii dvs. sau în situațiile în care este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale.

  13.3 Contul de Client
  Daca vă înregistrați și creați un cont de client, vom păstra datele dvs. de cont (numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail) și datele aferente comenzilor dvs. în contul dvs. de client, care va fi protejat printr-o parolă directă.
  Produsele și serviciile noastre nu sunt destinate copiilor sub 16 ani și nu colectăm cu bună știință date de la persoane sub 16 ani. În cazul în care constatăm că o persoană sub 16 ani ne-a furnizat date cu caracter personal, le vom șterge imediat.
  În cazul în care vă veți crea un cont de client, aceste date vor fi stocate și utilizate în vederea derularii contractului încheiat între Dvs. și noi. Crearea unui astfel de cont de client are scopul de a vă facilita cumpărăturile pe viitor. Astfel, informațiile dvs. privind adresa, metodele de plată și furnizorul de servicii de livrare sunt preselectate pentru Dvs. pentru următoarea comandă. Vă rugăm să tratați datele dvs. de acces drept confidențiale și să nu le dezvăluiți altor terțe persoane neautorizate. Dacă veți dori să ștergeti datele contului dvs. de client, va fi necesar să ne trimiteți o solicitare în acest sens în scris sau prin e-mail folosind datele de contact.
  Serverele noastre web salvează automat informațiile din fișierele jurnalului de server, pe care browserul dvs. le trimite către noi. Aceste informații reprezintă cantitatea de date transferate, tipul și versiunea browser-ului de internet utilizat, sistemul de operare utilizat, site-ul vizitat anterior, adresa IP a calculatorului ce a accesat pagina web și ora transmiterii solicitării către server. Noi nu putem atribui aceste date unor terțe persoane. Aceste date nu sunt corelate cu alte surse de date, iar datele sunt de asemenea șterse automat după o perioadă scurtă de timp. Datele sunt astfel colectate doar în scopuri statistice, pentru a îmbunătăți în continuare navigarea pe site-ul nostru și nu sunt analizate într-o manieră care ar putea conduce la identificarea Dvs.
  Aceste seturi de fișiere jurnal de server sunt analizate de către noi în forma anonimizată pentru a îmbunătăți din punct de vedere tehnic oferta și website-ul nostru, pentru a le face mai ușor de utilizat, pentru a identifica și elimina cât mai rapid erorile și pentru a controla capacitățile serverului.

  13.4 Formular de Contact
  În cazul în care ne veți contacta prin intermediul formularului de contact de pe website-ul nostru, vom prelucra următoarele date: adresa de e-mail, conținutul, subiectul, data, ora. Stocarea acestor date este necesară pentru ca noi să putem să răspundem la întrebările și solicitările dvs.

  13.5 Formular de Reclamații
  În cazul în care ne veți contacta și ne veți transmite formularul de reclamații completat, vom păstra acele informații pentru a putea soluționa reclamația dvs. și a avea o evidență a situațiilor apărute.

  DESCARCARE FORMULAR DE RECLAMATII

  13.6 Livrarea Coletelor
  La livrarea coletelor, transmitem informațiile strict necesare firmelor de curierat pentru a efectua livrarea sau a vă informa prin e-mail ori telefonic privind livrarea comenzii dvs.

  13.7 Newsletter/Publicitate produs/Marketing/Oferte/Sondaje
  Dacă vă abonați la newsletter-ul de pe site-ul nostru, vă dați consimțământul pentru stocarea adresei de e-mail în scopul colectării și transmiterii newsletter-ului. În contextul transmiterii newsletter-ului, primiți informații cu privire la produse, campanii, companie. Putem lansa și sondaje prin care să aflăm opinia Dumneavoastră cu privire la magazinul nostru online. Acestea pot fi, spre exemplu, sondaje privind funcționalitatea sau design-ul site-ului nostru, produse, livrare, procesare retururi sau plângeri sau contactul cu serviciul clienți.
  În cadrul fiecărui e-mail de acest fel, există un link care vă oferă posibilitatea să vă dezabonați de la acest tip de e-mail.
  E-mailurile legate de comenzile, statusul comenzilor sau alte e-mailuri privind coșul dvs. de cumpărături sunt esențiale și nu sunt incluse în acest tip de e-mail.

  13.8 Cum partajăm informațiile și datele clienților și utilizatorilor
  Respectând legislația în vigoare, putem dezvălui datele dumneavoastră partenerilor noștri de afaceri, asigurându-ne prin contract că aceștia au implementat măsuri adecvate de protecție și securitate a datelor cu caracter personal, și că acest transfer de date este legitim având la bază consimțământul dvs. sau alt temei legal. De exemplu, putem partaja date furnizorilor de servicii de contabilitate, servicii IT, servicii de curierat, telecomunicații sau servicii juridice. De asemenea, putem transmite datele dvs. în baza și în limitele prevederilor legale, către instanțele judecătorești, poliție și alte organe abilitate ale statului.

  13.9 Phishing
  Atacurile de tip Phishing devin din ce în ce mai frecvente pe Internet. Acestea implică transmiterea de e-mail-uri cu caracter fraudulos, false, care utilizează abuziv marca MaDIA sau S.C. MADIA NATURALIS S.R.L., care apare ca presupus expeditor. Aceste e-mailuri nu sunt create sau transmise de compania noastră. Astfel, nu avem nicio implicare în ceea ce privește transmiterea acestor e-mail-uri neautorizate. Se presupune că aceste e-mail-uri falsificate conțin viruși, așadar vă sfătuim să nu deschideti fișierele atașate sau linkurile incluse întrucât astfel veți da acces la datele dumneavoastră personale. Recomandăm ștergerea imediată a acestor mesaje. Dacă nu sunteți sigur cum să acționați, ne puteți contacta telefonic la nr. 021-794.5555 sau ne puteți trimite un e-mail.

  Dacă aveți întrebări sau nelămuriri privind informațiile dumneavoastră sau doriți să vă exercitați drepturile legale cu privire la confidențialitate, ne puteți scrie la adresa de e-mail sales@madia-naturalis.ro.
  Vom depune toate eforturile să răspundem solicitării dumneavoastră în termen de 30 de zile, însă, termenul poate fi prelungit în funcție de numărul de cereri primite sau de dificultatea de a vă identifica în acest termen.
  Această Politică de confidențialitate poate fi schimbată și actualizată în orice moment, modificările fiind valabile imediat după afișarea lor pe website.

  1. Copyright, drepturi de proprietate

  14.1 Conținutul Site-ului, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, imagini statice și dinamice, text, materiale video și multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a S.C. MaDIA Naturalis S.R.L., acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens, inclusiv prin licențe de utilizare sau publicare.

  14.2 Utilizatorului și Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, transferul, utilizarea, reproducerea sau afișarea conținutului de pe Site, decât cu acordul scris expres al S.C. MaDIA Naturalis S.R.L..

  14.3 Utilizatorului sau Cumpărătorului poate copia, utiliza sau transfera conținut de pe Site numai în scopuri personale sau scopuri non-comerciale.

  1. Fraudă

  Orice încercare de a accesa datele personale ale altui Utilizator, de a modifica conținutul Site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care ruleaza Site-ul www.madia-naturalis.ro și subdomeniile acestuia, va fi considerată tentativă de fraudare a sistemelor S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

  1. Litigii

  Orice litigiu apărut între Utilizator/Cumpărător și S.C. MaDIA Naturalis S.R.L. va fi rezolvată pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Bucuresti, România.

  Document actualizat la: 13.08.2018

  [ultimate_gdpr_terms_accept]